oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Zupa ryżowa z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupę tę można przygotować także z kaszy manny.

Zupa ryżowa z jajkiem

Składniki:

Zupa ryżowa z jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa ryżowa z jajkiem
Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na maśle na kolor jasnobrązowy, posypać papryką, zalać wrzątkiem (300 g), dodać przebrany i wypłukany ryż, zamieszać i ugotować. Na 3 minuty przed zakończeniem gotowania ryżu wlać do zupy surowe jajko, zamieszać i pozostawić na ogniu do ścięcia się białka. Przed podaniem zupę posypać drobno pokrojoną bazylią i ewentualnie papryką.

Tagi:

ryż jajko jajka