Sposób przygotowania:
Zupa rzodkiewkowa
Ziemniaka kroimy w małą kostkę. Zagotowujemy wodę, wrzucamy na wrzątek kostkę rosołową i pokrojonego ziemniaka.
Rzodkiewki ścieramy na tarce na dużych oczkach.
W rondlu powoli roztapiamy masło i wrzucamy rzodkiewki.
Dusimy na małym ogniu 2-3 minuty, uważając, aby rzodkiewki się nie zrumieniły. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodajemy rzodkiewkę uduszoną z masłem. Ogórka dokładnie myjemy i razem ze skórką ścieramy na tarce
o dużych oczkach. Dodajemy do zupy. Chwilę gotujemy. Koperek myjemy, osączamy i drobno siekamy. Garnek zdejmujemy z ognia i dodajemy posiekany koperek. Zupę mieszamy i zaprawiamy śmietaną.
Na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Rzodkiewki ścieramy na tarce na dużych oczkach.
W rondlu powoli roztapiamy masło i wrzucamy rzodkiewki.
Dusimy na małym ogniu 2-3 minuty, uważając, aby rzodkiewki się nie zrumieniły. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodajemy rzodkiewkę uduszoną z masłem. Ogórka dokładnie myjemy i razem ze skórką ścieramy na tarce
o dużych oczkach. Dodajemy do zupy. Chwilę gotujemy. Koperek myjemy, osączamy i drobno siekamy. Garnek zdejmujemy z ognia i dodajemy posiekany koperek. Zupę mieszamy i zaprawiamy śmietaną.
Na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku.