oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Zupa selerowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Zupa selerowa

Składniki:

Zupa selerowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa selerowa
Porcję wołowiny lub baraniny ugotować, po czym mięso wyjąć z wywaru, pokroić na kawałki i lekko podsmażyć na maśle. Dodać drobno pokrojony seler i smażyć, dopóki woda nie wyparuje, a następnie włożyć wszystko do wywaru i dalej gotować. Na 15-20 minut przed końcem gotowania dodać pokrojone ziemniaki. Oddzielnie roztrzepać jajko z niewielką ilością wywaru i sokiem cytrynowym. Mieszając wywar, dodawać stopniowo masę jajeczną, a całość dogotować. Przed podaniem każdą porcję zupy zaprawić 20 g śmietany i posypać drobno posiekaną natką pietruszki.