Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Zupa selerowa 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Warzywa umyć i obrać, pokroić i ugotować w 2 l wody z dodatkiem kostek rosołowych

Zupa selerowa 4

Składniki:

Zupa selerowa 4

 

  • 3 szt seler
  • 1 pęczek włoszczyzna
  • 1 szt por
  • 2 łyżki masła
  • 3 szt kostka bulionowa
  • 3 łyżki koncentrat pomidorowy
  • 2 łyżki natka pietruszki
  • 2 łyżki śmietanka
  • sol
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa selerowa 4
Warzywa bardzo dokładnie  umyć i obrać, pokroić i ugotować w 2 l wody z dodatkiem kostek rosołowych. Gdy warzywa są miękkie, należy wszystko zmiksować. Dodać koncentrat pomidorowy, śmietankę i surowe masło, wszystko zagotować. Przyprawić do smaku, posypać posiekaną natką pietruszki. Najlepsze z grzankami. Smacznego!:)

Tagi:

seler