sylwus469

sylwus469

Starszy Kucharz
[Przepisów: 35]

Zupa selerowa z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

łatwa i pyszna :::::::::::::_)))))))))))))))))))))))))))

Zupa selerowa z migdałami

Składniki:

Zupa selerowa z migdałami

 

  • duży seler korzeniowy
  • 1/4 szklanki obranych migdałó
  • mała cebulka
  • łyżka posiekanego koperku
  • łyżka masła
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • sól
  • pieprz
  • łyzeczka słodkiej papryki
  • 2 łyzki śmietany 12-proc

Sposób przygotowania:

Zupa selerowa z migdałami
Seler obierz, oczyść, umyj, pokrój w drobną kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Łyżkęmigdałów posiekaj. Masło stop na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj selera i posiekane migdały, smaż 10 minut. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Przełóż do rondla. Dodaj koperek, zalej bulionem warzywnym, gotuj 15 minut. Dodaj słodką papryke, pozostałe migdały i śmietanę. Wymieszaj, przypraw. Zupę podawaj gorącą z chlebem lu grzankami

Tagi:

seler