Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Zupa selerowa z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

smaczna i nie droga zupa dla każdego

Zupa selerowa z papryką

Składniki:

Zupa selerowa z papryką

 

  • 1 kostka drobiowego
  • 30 dag selera
  • łyżka masła
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 3-4 łyżki śmietany
  • 1/3 pęczka szczypiorku
  • zupa jarzynowa np. Winiary lub inna

Sposób przygotowania:

Zupa selerowa z papryką
Seler obrać i pokroić w paski. Umytą paprykę pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić pokrojone warzywa, podsmażyć. Zupę jarzynową rozprowadzić w 1 l wody, doprowadzić do wrzenia i wrzucić warzywa i kostkę rosołową, gotować 10 minut. Umyty szczypiorek drobno posiekać i dodać do zupy. Śmietanę wymieszać z małą ilością ciepłej zupy i dodać do garnka, całość chwilę gotować.