mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Zupa serowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sycąca, rozgrzewająca, idealna na jesienne dni:)

Zupa serowa

Składniki:

Zupa serowa

 

  • 1 litr wywaru warzywnego lub mięsnego
  • 2 serki topione kremowe (2x100 g)
  • 125 ml śmietany 12%
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • sól, pieprz
  • ew. natka pietruszki
  • grzanki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa serowa
Do wrzącego wywaru włożyć pokrojone w kostkę serki topione i podgrzewać na małym ogniu pod przykryciem, aż serki się roztopią. Od czasu do czasu mieszać.

Śmietanę posolić, rozkłócić z mąką. Łyżkę gorącej zupy wlać do śmietany, wymieszać, wlać do zupy. Zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.