Sposób przygotowania:
Zupa serowa z mięsnymi kuleczkami
Do miski przekładamy mięso mielone. Dodajemy do niego przyprawy oraz jajko. Całość mieszamy ze sobą i wsypujemy bułkę tartą ( ilość zależy od gęstości).
Z powstałej masy formujemy niewielkie kuleczki, które obsmażamy na rumiano. Usmażone dajemy na talerz.
Do garnka dajemy serek topiony i zalewamy niewielką ilością rosołu. Doprowadzamy do wrzenia i cały czas mieszamy, by serek się rozpuścił. Gdy to nastąpi wlewamy rosół i ponownie doprowadzamy do wrzenia.
Gdy zawartość garnka zacznie sę gotować dodajemy makaron oraz mięsne kuleczki. Gotujemy do miękkości makaronu.
Na koniec dodajemy pokrojoną marchewkę oraz drobno posiekany szczypiorek.
Podajemy.
Z powstałej masy formujemy niewielkie kuleczki, które obsmażamy na rumiano. Usmażone dajemy na talerz.
Do garnka dajemy serek topiony i zalewamy niewielką ilością rosołu. Doprowadzamy do wrzenia i cały czas mieszamy, by serek się rozpuścił. Gdy to nastąpi wlewamy rosół i ponownie doprowadzamy do wrzenia.
Gdy zawartość garnka zacznie sę gotować dodajemy makaron oraz mięsne kuleczki. Gotujemy do miękkości makaronu.
Na koniec dodajemy pokrojoną marchewkę oraz drobno posiekany szczypiorek.
Podajemy.










BozenaMatuszczyk