Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zupa serowa 1

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zupa serowa: Zagotować bulion z połową bazylii, przecedzić przez sitko. Serek pokroić w kostkę,

Zupa serowa 1

Składniki:

Zupa serowa 1

 

Sposób przygotowania:

Zupa serowa 1

Zupa serowa: Zagotować bulion z połową bazylii, przecedzić przez sitko. Ser pokroić w kostkę, zalać przestudzonym bulionem i na małym ogniu, stale mieszając, doprowadzić do wrzenia (ser powinien się zupełnie rozpuścić). Rozkłócić żółtko ze śmietaną, wlać do gorącej zupy, zdjąć z ognia, wymieszać, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, posypać drobniutko posiekaną resztą bazylii. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami z bułki.


Tagi:

sery ser