Sposób przygotowania:
Zupa serowa z papryką
Paprykę dokładnie myjemy, pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w niewielką kostkę. Marchew obieramy, dokładnie myjemy i kroimy na średniej wielkości kostkę. Serki topione kroimy na mniejsze kawałki.
W garnku zagotowujemy rosół. Dodajemy do niego serek topiony i mieszamy, aż się rozpuści. Gdy ponownie się zagotuje do garnka wrzucamy pokrojone warzywa.
Na 5 minut przed końcem gotowanie do garnka wrzucamy makaron. Po upływie czasu wyłączamy ogień, garnek przykrywamy pokrywką i odstawiamy na kolejne 5 minut (dzięki temu makaron "dojdzie"). Można podawać.
W garnku zagotowujemy rosół. Dodajemy do niego serek topiony i mieszamy, aż się rozpuści. Gdy ponownie się zagotuje do garnka wrzucamy pokrojone warzywa.
Na 5 minut przed końcem gotowanie do garnka wrzucamy makaron. Po upływie czasu wyłączamy ogień, garnek przykrywamy pokrywką i odstawiamy na kolejne 5 minut (dzięki temu makaron "dojdzie"). Można podawać.