misia5

misia5

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 701]

Zupa serowa z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszna, kremowa zupa serowa z czerwoną paprykę i makaronem. Doskonała na szybki obiad. Moja rodzina ją uwielbia.

Zupa serowa z papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa serowa z papryką

 

  • 1,5-2 l rosołu
  • 300 g serka topionego u mnie ze szczypiorkiem
  • 150-200 g makaronu gwiazdki
  • 150 g czerwonej papryki (już pokrojona)
  • 100 g marchewki (już pokrojona)

Sposób przygotowania:

Zupa serowa z papryką
Paprykę dokładnie myjemy, pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w niewielką kostkę. Marchew obieramy, dokładnie myjemy i kroimy na średniej wielkości kostkę. Serki topione kroimy na mniejsze kawałki.

W garnku zagotowujemy rosół. Dodajemy do niego serek topiony i mieszamy, aż się rozpuści. Gdy ponownie się zagotuje do garnka wrzucamy pokrojone warzywa.

Na 5 minut przed końcem gotowanie do garnka wrzucamy makaron. Po upływie czasu wyłączamy ogień, garnek przykrywamy pokrywką i odstawiamy na kolejne 5 minut (dzięki temu makaron "dojdzie"). Można podawać.
Zupa serowa z papryką
Serek topiony kroimy na mniejsze kawałki
Zupa serowa z papryką
Rosół zagotowujemy i dodajemy do niego pokroi=jony serek topiony
Zupa serowa z papryką
Warzywa kroimy w średniej wielkości kostkę
Zupa serowa z papryką
Do zupy zdodajemy makaron i gotujemy przez 5 minut