nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Zupa serowo-koperkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Podajemy z grzankami. Jest wyśmienita!

Zupa serowo-koperkowa

Składniki:

Zupa serowo-koperkowa

 

  • 3 serki topione kremowe
  • 1 mały por
  • 1 marchewka
  • duży pęczek koperku
  • 2 kostki rosołowe
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżki mąki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa serowo-koperkowa
1. Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy kostki rosołowe.
2. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze części, wrzucamy do garnka.
3. Por oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki.
4. Gotujemy bulion. Po czym wyciągamy z niego ugotowane warzywa.
5. W małej części gorącego bulionu rozprowadzamy serki, dodajemy mąkę i śmietanę. Należy uważać, aby nie powstały grudki. Całość dodać do wywaru, wymieszać i zagotować.
6. Zdjąć z gazu, dodać drobno posiekany koperek.
7. Tuż przed samym podaniem wrzucić do każdej miseczki grzanki.