Sposób przygotowania:
Zupa serowo-koperkowa
1. Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy kostki rosołowe.
2. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze części, wrzucamy do garnka.
3. Por oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki.
4. Gotujemy bulion. Po czym wyciągamy z niego ugotowane warzywa.
5. W małej części gorącego bulionu rozprowadzamy serki, dodajemy mąkę i śmietanę. Należy uważać, aby nie powstały grudki. Całość dodać do wywaru, wymieszać i zagotować.
6. Zdjąć z gazu, dodać drobno posiekany koperek.
7. Tuż przed samym podaniem wrzucić do każdej miseczki grzanki.
2. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze części, wrzucamy do garnka.
3. Por oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki.
4. Gotujemy bulion. Po czym wyciągamy z niego ugotowane warzywa.
5. W małej części gorącego bulionu rozprowadzamy serki, dodajemy mąkę i śmietanę. Należy uważać, aby nie powstały grudki. Całość dodać do wywaru, wymieszać i zagotować.
6. Zdjąć z gazu, dodać drobno posiekany koperek.
7. Tuż przed samym podaniem wrzucić do każdej miseczki grzanki.