zoom

zoom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Zupa siedmiogrodzka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smakowita zupa lekko ostra.

Zupa siedmiogrodzka

Składniki:

Zupa siedmiogrodzka

 

  • ziemniaki, 1/4 fasolki szparagowej, sól, pieprz, 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany. olej, 2-3 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Zupa siedmiogrodzka
Mięso umyć, osączyć, pokroić w kostkę. Cebulę pokroić też w kostkę, zeszklić na oleju, dosypać do smaku papryki, wrzucić czuszkę, zmieszać, dodać mięso, zalać wodą by przykrył mięso, dusić aż będzie prawie miękkie. Wtedy wrzucić obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz oczyszczoną, pozbawioną włókien i pokrojoną fasolkę. Gotować wszystkie składniki jeszcze 15 minut, dodać soli i pieprzu do smaku, zaprawić śmietaną. Rozetrzeć czosnek i połączyć z ugotowaną zupą. Smacznego

Tagi:

mięso beza bezy