Sposób przygotowania:
Zupa szczawiowa
Włoszczyznę obrać.Marchewki i pietruszkę pokroić w plasterki lub półplasterki .Seler pokroić w słupki .Por w plasterki. W rondelku rozgrzać masło.Do rondelka wrzucić marchewkę i pietruszkę.Dusić 10 minut.Dodać słupki selera i dusić jeszcze 5 min.Wrzucić por i podduszać kolejne 5 min.Zalać wrzątkiem.Dodać szczaw.Gotować aż warzywka będą miękkie. Jajka na twardo posiekać na talerzu.Zalać zupą.Można udekorować śmietanką. Smacznego
yola
aganiok_30
kinga
msewka
anullka7
Bardzo lubię szczaw,ale nigdy nie gotujemy ze słoików:) bo taki szczaw ma całkiem inny smak:)teraz jest mnóstwo szczawiu świeżego w zieleniakach i na bazarach,można też z łąki.Na zimę mama kroi szczaw w torebki,potem mrozi i mamy jak świeży.
halina
Sarenka
ssiasia
aganiok_30
evita0007