Agnieszka 250897

Agnieszka 250897

Szef Kuchni
[Przepisów: 116]

zupa szczawiowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

dobraaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zupa szczawiowa

Składniki:

zupa szczawiowa

 

  • 1 l bulionu wołowego
  • pół suchej bagietki
  • 30 dag szczawiu
  • 4 surowe żółtka
  • 3 łyżki masła
  • 200ml śmietany
  • koperek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

zupa szczawiowa
szczaw dokładnie umyj,oczyść, a następnie posiekaj i uduś na maśle.dolej bulionu wołowego.surowe żółtka wymieszaj ze śmietaną i przelej do zupy.stale mieszaj,by nie dopuścić do wrzenia.do miseczki wlej zupę,wrzuć pokrojoną w kostkę bagietkę.udekoruj koperkiem.

Tagi:

szczaw