kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Zupa szczawiowa Kami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tania i szybka szczawiowa

Zupa szczawiowa Kami

Składniki:

Zupa szczawiowa Kami

 

Sposób przygotowania:

Zupa szczawiowa Kami
Do garnka wlać bulion, dodać do niego przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, i pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę. W osobnym naczyniu w osolonej wodzie gotujemy ryż na sypko do podania z zupą. Gdy warzywa będą już prawie miękkie, wlewamy do nich szczaw i jeszcze chwilę gotujemy. Następnie do gotującej się zupy dodajemy pieprz, sól i chrzan. Na koniec śmietanę mieszamy z mąką i wlewamy do zupy, Podajemy z sypkim ryżem.

Tagi:

ryż szczaw