Sposób przygotowania:
Zupa szczawiowa z kalarepą
Kalarepki obrać i pokroić w niedużą kostkę. Szczaw posiekać. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do garnka wlać bulion i zagotować. Wrzucić kalarepę i gotować aż będzie miękka, nie potrwa to długo ok 10 minut. Gdy kalarepka będzie już miękka dodać posiekany szczaw oraz startą marchewkę.
Gotować jeszcze ok 5 minut dosolić do smaku jeśli potrzeba. Następnie zupę zabielić śmietanką.
Gotować jeszcze ok 5 minut dosolić do smaku jeśli potrzeba. Następnie zupę zabielić śmietanką.
![Zupa szczawiowa z kalarepą Zupa szczawiowa z kalarepą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-szczawiowa-z-kalarepa-511810.jpg)
![Zupa szczawiowa z kalarepą Zupa szczawiowa z kalarepą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-szczawiowa-z-kalarepa-511811.jpg)
![Zupa szczawiowa z kalarepą Zupa szczawiowa z kalarepą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-szczawiowa-z-kalarepa-511812.jpg)
![Zupa szczawiowa z kalarepą Zupa szczawiowa z kalarepą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-szczawiowa-z-kalarepa-511813.jpg)