Martyna12

Martyna12

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 303]

Zupa z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna, delikatna i sycąca zupa z młodych, kolorowych warzyw, mięsistych pomidorów które nadały przyjemnego smaku.Aromatyczna dzięki świeżym ziołom - koperkowi i lubczykowi.

Zupa z fasolką szparagową

Składniki:

Zupa z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Zupa z fasolką szparagową
Skrzydełka umyć, zalać ok 2,5l. wody, dodać liście laurowe , ziele anielskie oraz pieprz w kulkach.

Zagotować, zebrać szumowiny.

Warzywa obrać, umyć.

Marchewki pokroić w plastry, pietruszkę i selera zetrzeć na tarce o dużych oczkach, ziemniaki pokroić w kostkę.

Warzywa dodać do wywaru.

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki,pokroić w kostkę , dymki posiekać drobno.

Z fasolki odkroić końce, każdy strąk przeciąć na pół.

Na patelni rozgrzać masło klarowane, zeszklić dymki, dodać pomidor a gdy puszczą sok dołożyć fasolkę.

Smażyć kolejne 2-3 min co jakiś czas mieszając.

Koper oraz lubczyk posiekać drobno.

Warzywa oraz zioła dołożyć do zupy, gotować do miękkości składników.

Doprawić solą i pieprzem,w chochlę zupy połączyć z jogurtem naturalnym, przelać do garnka, wymieszać.