Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Zupa szczawiowa z rzeżuchą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dobra zupka...............

Zupa szczawiowa z rzeżuchą

Składniki:

Zupa szczawiowa z rzeżuchą

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa szczawiowa z rzeżuchą
Pietruszkę i marchewkę umyć i zetrzeć na tarce.Ziemniaczki obrać,umyć i pokroić w kosteczkę.Do garnka wlać wywar drobiowy i zagotować.Wrzucić ziemniaczki,marchewkę,liść laurowy i pietruszkę.Podgotować tak aby ziemniaczki zmiękły.Liście szczawiu dokładnie przebrać, opłukać, osączyć oddżielić ogonki i pokroić drobniutko. Przesmażyć na oliwie,po czym dodać do wywaru, gotować jeszcze ok 5 min.Doprawić solą i pieprzem do smaku.Podawać z odrobiną rzeżuchy i łyżeczką jogurtu naturalnego.

Tagi:

szczaw