Sposób przygotowania:
Zupa szparagowa z tortellini
Makaron tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu, przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Szparagi obieramy, płuczemy i kroimy na kawałki ok. 2 cm. Następnie wkładamy je do garnka i zalewamy wodą (ok. 1,5 litra). Gotujemy z dodatkiem soli i przyprawy un. kucharek.
Po ok. 10 minutach dodajemy do szparagów pokrojoną w kostkę marchewkę i por pokrojony w paski. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie, po czym zupę zagęszczamy mąką wymieszaną ze śmietanką. Na koniec miksujemy blenderem zupę.
Porcję makaronu wykładamy na talerz i wlewamy zupę.
Po ok. 10 minutach dodajemy do szparagów pokrojoną w kostkę marchewkę i por pokrojony w paski. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie, po czym zupę zagęszczamy mąką wymieszaną ze śmietanką. Na koniec miksujemy blenderem zupę.
Porcję makaronu wykładamy na talerz i wlewamy zupę.