prezesjc

prezesjc

Kucharz
[Przepisów: 29]

Zupa szwajcarska

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna pikantna zupka z serem :)

Zupa szwajcarska

Składniki:

Zupa szwajcarska

 

Sposób przygotowania:

Zupa szwajcarska
Do rondelka wrzucamy pol kostki masla i rozpuszczamy na malym ogniu.Marchew,cebule i papryki kroimy w kostke i wrzucmy do rondla.Przykrywamy i dusimy.Nie podsmazamy.Po mniej wiecej 5 minutach jak warzywa beda juz szkliste wrzucamy je do gotujacego sie juz rosolu.Gotujemy 15min i w ym czasie szatkujemy drobno kapuste.Po 15min jak warzywa beda juz mieciutkie dodajemy poszatkowana kapuste,pieprz i galke muszkatulowa.Gotujemy jeszcze 5-7min.Zupke podaje sie z zoltym serem lub parmezanem.Jak kto woli.

Tagi:

sery tarta ser