jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: 40 przepisów na najlepsze jesienne zupy

Zupa w stylu minestrone.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

To prosta i smaczna zupka z pierwszymi marchewkami z mojego ogródka.

Zupa w stylu minestrone. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa w stylu minestrone.

 

  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 1 łyżka masła sklarowanego
  • 1 puszka groszku
  • 2 l bulionu drobiowego
  • 20 dag drobnego makaronu
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz biały do smaku
  • starty parmezan do posypania

 

Sposób przygotowania:

Zupa w stylu minestrone.
Obieramy warzywa korzeniowe, kroimy ja w kosteczkę i smażymy przez 10 min na sklarowanym maśle. Zalewamy warzywa bulionem i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania wsypujemy drobny makaron. Gdy makaron się ugotuje dodajemy odsączony z zalewy groszek i posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy zupę gorącą posypaną startym parmezanem.
Zupa w stylu minestrone.
Pod koniec gotowania wsypujemy drobny makaron.

Tagi:

makaron