OktawiaG

OktawiaG

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Zupa warzywna z grochem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Rozgrzewająca zupka, o intensywny smaku, pyszna, idealna na chłodniejsze jesienne dni. Szybka i łatwa w przygotowaniu.

Zupa warzywna z grochem

Składniki:

Zupa warzywna z grochem

 

  • 200g grochu żółtego łuskanego
  • 4 ziemniaki
  • ok. 1,5l bulionu
  • mrożonka trio warzywne (marchew, kalafior, brokuł)
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżka siekanego koperku
  • 1 kostka bulionu pieczeniowego ciemnego (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna z grochem
Bulion zagotować. Dodać majeranek. Wsypać opłukany łuskany żółty groch, zagotować. Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Dodawać porcjami do garnka, by nie przerywać wrzenia. Po ok. 20min dodać kilka sztuk kalafiora, brokuła i marchewek. Gotować jeszcze ok. 15min. Obsypać kopierkiem i wymieszać.

Tagi:

groch