gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Zupa warzywna wg Gosi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa warzywna na kościach z młodą kapustą. Polecam jest bardzo smaczna, szybka i łatwa w przygotowaniu.

Zupa warzywna wg Gosi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa warzywna wg Gosi

 

  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 300 gram kości wieprzowych
  • 2 marchewki
  • 1/2 pora
  • 2 buraki czerwone
  • 3 ziemniaki
  • 2 kostki rosołowe
  • przyprawa uniwersalna Kucharek
  • sól
  • 100 ml śmietanki 12%
  • 1-1,5 łyżki mąki

 

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna wg Gosi
Kości przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól, kostki rosołowe oraz przyprawę uniwersalną i gotujemy do momentu, aż mięso na kościach będzie miękkie. Po czym wyciągamy kości i obieramy z nich mięso. W czasie gdy gotują się kości przygotowujemy warzywa: Kapustę szatkujemy, marchewkę oraz buraki obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Por drobno siekamy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Do wywaru wrzucamy warzywa i gotujemy, aż będą miękkie. Następnie dodajemy mięso i mieszamy. Na koniec wlewamy śmietankę zmieszaną z mąką, całość gotujemy przez chwilę. Porcję zupy wylewamy na talerz.
Zupa warzywna wg Gosi
Kości przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól, kostki rosołowe oraz przyprawę uniwersalną i gotujemy.
Zupa warzywna wg Gosi
Kapustę szatkujemy, marchewkę oraz buraki obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Por drobno siekamy.
Zupa warzywna wg Gosi
Do gotującej się zupy dodajemy ziemniaki.
Zupa warzywna wg Gosi
Na koniec wlewamy śmietankę zmieszaną z mąką, całość gotujemy przez chwilę.