Sposób przygotowania:
Zupa warzywna z fasolą
Fasolę zamoczyć na 2-3 godziny. Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę. Por pokroić w krążki, cebulę posiekać. Mięso umyć, zalać wodą i ugotować na pół miękko. Wsypać przygotowane warzywa, liście laurowe, odrobinę soli i fasolę, gotować do miękkości.
Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z zupą, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z zupą, zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.