SUPERPRZEPIS

Zupa warzywna z kalafiorem

  • 17
         
ocena: 5/5 głosów: 15
Zupa warzywna z kalafiorem Więcej zdjęć (5)

Pyszna, lekka zupka jarzynowa z ziołami, doskonała o każdej porze roku - także deszczową wiosną.

Składniki:

Zupa warzywna z kalafiorem

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna z kalafiorem
Warzywa obieram i myję. Kalafiora dzielę na różyczki, por kroję w piórka, resztę warzyw ścieram w blenderze na drobnych oczkach. W garnku rozpuszczam masło i obsmażam je chwilę razem z porem i czosnkiem . Zalewam gorącą wodą, dodaję przyprawy i różyczki kalafiora. Posypuję lubczykiem, gotuję około 20 minut. Opłukany koperek siekam i dodaję pod koniec gotowania. Na koniec zabielam śmietaną i doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Zupa warzywna z kalafiorem
Warzywa obieram i myję. Kalafiora dzielę na różyczki, por kroję w piórka, resztę warzyw ścieram w blenderze na drobnych oczkach.
Zupa warzywna z kalafiorem
W garnku rozpuszczam masło i obsmażam je chwilę razem z porem i czosnkiem
Zupa warzywna z kalafiorem
Zalewam gorącą wodą, dodaję przyprawy i różyczki kalafiora. Posypuję lubczykiem, gotuję około 20 minut
Zupa warzywna z kalafiorem
Opłukany koperek siekam i dodaję pod koniec gotowania. Na koniec zabielam śmietaną i doprawiam do smaku solą i pieprzem.