Sposób przygotowania:
Zupa warzywna z kalafiorem
Warzywa obieram i myję. Kalafiora dzielę na różyczki, por kroję w piórka, resztę warzyw ścieram w blenderze na drobnych oczkach. W garnku rozpuszczam masło i obsmażam je chwilę razem z porem i czosnkiem . Zalewam gorącą wodą, dodaję przyprawy i różyczki kalafiora. Posypuję lubczykiem, gotuję około 20 minut. Opłukany koperek siekam i dodaję pod koniec gotowania. Na koniec zabielam śmietaną i doprawiam do smaku solą i pieprzem.
cris
zbysiowa
Zapraszam Krysiu:)
zewa
zbysiowa
Częstuj się Ewuś, smacznego:)
zewa
Dziękuję, uwielbiam takie zupki.
gosia56
zbysiowa
Proszę się częstować, smacznego:)
edytaha
zbysiowa
Dziękuję Edytko;)
Netka
zbysiowa
Będzie mi bardzo miło:)
2milutka
zbysiowa
U nas są dość często, dzisiaj chyba ugotuję warzywną botwinkę;)
2milutka
zbysiowa
Mniam:)
mysza75
zbysiowa
Zapraszam:)