Zupa warzywna z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotować zupę warzywną z mięsem

Zupa warzywna z mięsem

Składniki:

Zupa warzywna z mięsem

 

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna z mięsem
Wszystkie warzywa dokładnie obrać, umyć pod bieżącą wodą i pokroić w średnią kostkę, następnie ugotować bulion wraz z mięsem. Potem wyjąc mięso, lekko ostudzić i pokroić w małą kostkę. Gotowy bulion z warzywami zmiksować i przelać do czystego garnka, dodać pokrojone mięso i gotować około 10 minut. Śmietanę wymieszać dokładnie z mąką, rozprowadzić kilkoma łyżkami zupy
i wlać delikatnie mieszając do garnka. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem najlepiej świeżo zmielonym.

Tagi:

mięso