Sposób przygotowania:
Zupa koperkowa z kluseczkami
Cebulę obrać i drobno pokroić. Podsmażyć na maśle na złoty kolor. Gdy wystygnie wymieszać cebulę z kaszą manną, 2 łyżkami mąki, jajkiem, solą i pieprzem. Wymieszać łyżką na gładkie ciasto.
Zagotować rosół.
Łyżką nabierać ciasto na kluseczki i kłaść na gorący rosół. Ugotować kluski. Dodać posiekany koperek. Następnie wymieszać śmietanę z łyżką mąki i wlać do zupy. Zagotować i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Zagotować rosół.
Łyżką nabierać ciasto na kluseczki i kłaść na gorący rosół. Ugotować kluski. Dodać posiekany koperek. Następnie wymieszać śmietanę z łyżką mąki i wlać do zupy. Zagotować i przyprawić do smaku solą i pieprzem.