Sposób przygotowania:
Zupa warzywna z bluszczykiem
Umyte żeberka włożyć do garnka, zalać zimą wodą, dodać liście laurowe, odrobinę soli i gotować. ( Po zagotowaniu z wywaru usunąć szumowiny). Ziemniaki i kalarepkę obrać, pokroić w kostkę. Obraną marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Do pół miękkiego mięsa wsypać przygotowane warzywa, gotować do miękkości. Kilka minut przed końcem gotowania dodać pokrojony i podsmażony na oliwie por. Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z zupą, zagotować.
Dodać pokrojony kurdybanek i natkę pietruszki, doprawić do smaku solą, sosem sojowym i pieprzem, wymieszać.
Do pół miękkiego mięsa wsypać przygotowane warzywa, gotować do miękkości. Kilka minut przed końcem gotowania dodać pokrojony i podsmażony na oliwie por. Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z zupą, zagotować.
Dodać pokrojony kurdybanek i natkę pietruszki, doprawić do smaku solą, sosem sojowym i pieprzem, wymieszać.