Sposób przygotowania:
Biały barszczyk na wędzonce
Boczek i kiełbasę kroimy w plastry. Marchew obieramy i kroimy na małe kawałki. Czosnek i cebulę podsmażamy na odrobinie oleju. Wszystko wkładamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy ok 20 min.
Dodajemy majeranek i zakwas do smaku. Dodajemy też śmietanę(można więcej) i doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy z ugotowanym jajkiem.
Dodajemy majeranek i zakwas do smaku. Dodajemy też śmietanę(można więcej) i doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy z ugotowanym jajkiem.
zbysiowa
katarzynka455
muszę się przyznać że w święta zabrakło mi świnek nie przewidziałam że będą mieć takie wzięcie :))
katarzynka455
dziękuję pięknie:)
BozenaMatuszczyk
zbysiowa
Wcale się nie dziwię, świneczka jak z bajki :)