motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Zupa warzywna z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa jarzynowa z pieczarkami

Zupa warzywna z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa warzywna z pieczarkami

 

  • marchewka
  • pietruszka
  • 1/2 selera
  • 30 dkg pieczarek
  • cebula
  • natka pietruszki
  • 1/2 szkl makaronu gwiazdek
  • 1 łyżka smalcu
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna z pieczarkami
Wszystkie jarzyny obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Podsmażamy na rozgrzanym smalcu. Obrane pieczarki kroimy razem z cebulką i smażymy na rozgrzanym oleju. Podsmażone jarzyny dajemy do garnka zalewamy wodą i gotujemy. Następnie dodajemy podsmażone pieczarki z posiekaną natką pietruszki. Na koniec makaron i gotujemy aż będzie miękki. Doprawiamy do smaku.
Zupa warzywna z pieczarkami
Etap 1 Obrane jarzyny ścieramy i smażymy na smalcu
Zupa warzywna z pieczarkami
Etap 2 Obrane pieczarki smażymy z cebulką na oleju
Zupa warzywna z pieczarkami
Etap 3 Jarzyny zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia
Zupa warzywna z pieczarkami
Etap 4 Dodajemy pieczarki, natkę pietruszki a na końcu makaron

Tagi:

makaron