Sposób przygotowania:
Zupa węgierska
1. Przygotować bulion (kostka czy jaki kto lubi)
2. Mieso pociąć na drobne kawałki i zaprosić na patelnie, smażyć dodając wino, kiedy wino się zredukuje a mięso będzie odpowiednio wysmażone przerzucić je do gotującego się bulionu.
3. Pokrojoną w piórka cebulę wrzucić na patelnie po mięsie, dodać czosnek, odrobinę tłuszczu i zeszklić. Przerzucić do bulionu.
4. Paprykę pokroić w kostkę i wrzucić do bulionu.
5.3/4 pęczka natki pociąć dodać do zupy, dodać opakowanie przecieru pomidorowego, ostrą paprykę, pieprz, ew. sól.
6. Gotować min. 1,5 h.
7. Makaron można ugotować w zupie ale tylko jeśli mamy pewność, że zjemy całą bo inaczej wciagnie cała zupę.
8. Zupa najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy papryka odda swój aromat.
2. Mieso pociąć na drobne kawałki i zaprosić na patelnie, smażyć dodając wino, kiedy wino się zredukuje a mięso będzie odpowiednio wysmażone przerzucić je do gotującego się bulionu.
3. Pokrojoną w piórka cebulę wrzucić na patelnie po mięsie, dodać czosnek, odrobinę tłuszczu i zeszklić. Przerzucić do bulionu.
4. Paprykę pokroić w kostkę i wrzucić do bulionu.
5.3/4 pęczka natki pociąć dodać do zupy, dodać opakowanie przecieru pomidorowego, ostrą paprykę, pieprz, ew. sól.
6. Gotować min. 1,5 h.
7. Makaron można ugotować w zupie ale tylko jeśli mamy pewność, że zjemy całą bo inaczej wciagnie cała zupę.
8. Zupa najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy papryka odda swój aromat.