Sposób przygotowania:
Zupa węgierska na mięsie.
Mięso umyć,pokroić,cebulę obrać,umyć,posiekać i razem poddusić na smalcu.Zalać wodą,dodać pokrojoną fasolkę szparag-
-ową.Ziemniaki obrać,opłukać,pokroić w kostkę i ugotować oddzielnie podobnie jak makaron i dodać do zupy.Później dodać pastę pomidorową,zrobić zasmażkę z reszty tłuszczu i mąki,zapr-
-awić tym zupę,doprawić kminkiem,rozgniecionym czosnkiem,papryką mieloną,ostrą,solą i pieprzem,a na koniec dod-
-ać śmietanę.Zamieszać i nalewać.
-ową.Ziemniaki obrać,opłukać,pokroić w kostkę i ugotować oddzielnie podobnie jak makaron i dodać do zupy.Później dodać pastę pomidorową,zrobić zasmażkę z reszty tłuszczu i mąki,zapr-
-awić tym zupę,doprawić kminkiem,rozgniecionym czosnkiem,papryką mieloną,ostrą,solą i pieprzem,a na koniec dod-
-ać śmietanę.Zamieszać i nalewać.