marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Zupa węgierska na mięsie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mięso umyć i pokroić,cebulę obrać,posiekać.Poddusić na smalcu.Zalać wodą,dodać warzywa,makaron,dodać pastę pomidorową,zaprawić i doprawić.

Zupa węgierska na mięsie.

Składniki:

Zupa węgierska na mięsie.

 

  • 25 dag.mięsa bez kości,
  • 20 dag.fasolki szparagowej,
  • 75 g.ziemniaków,
  • 1 cebula,
  • 5 dag.makaronu muszelki,
  • 5 dag.pasty pomidorowej,
  • 10 ml.śmietany 18%,
  • 3 dag.smalcu,
  • 2-3 ząbków czosnku,
  • kminek,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1 dag.mąki,
  • papryka mielona ostra-1 szczypta.

Sposób przygotowania:

Zupa węgierska na mięsie.
Mięso umyć,pokroić,cebulę obrać,umyć,posiekać i razem poddusić na smalcu.Zalać wodą,dodać pokrojoną fasolkę szparag-
-ową.Ziemniaki obrać,opłukać,pokroić w kostkę i ugotować oddzielnie podobnie jak makaron i dodać do zupy.Później dodać pastę pomidorową,zrobić zasmażkę z reszty tłuszczu i mąki,zapr-
-awić tym zupę,doprawić kminkiem,rozgniecionym czosnkiem,papryką mieloną,ostrą,solą i pieprzem,a na koniec dod-
-ać śmietanę.Zamieszać i nalewać.

Tagi:

beza bezy