nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Zupa wielowarzywna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Dietetyczna. W sam raz dla osób chcących zrzucić kilka kilkogramów.

Zupa wielowarzywna

Składniki:

Zupa wielowarzywna

 

  • marchewka
  • mała pietruszka
  • nieduży kawałek selera
  • mała cząstka białej części pora
  • 15 dag kapusty włoskiej
  • 2 ziemniaki
  • kostka rosołowa
  • świeża natka pietruszki
  • liść laurowy, pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Zupa wielowarzywna
1. Marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.
2. Pora kroimy w talarki, kapustę szatkujemy.
3. Do garnka wlewamy wodę dodajemy kostkę rosołową, liść laurowy, doprowadzamy do wrzenia.
4. Na wrzątek wrzucamy wszyskie warzywa i gotujemy do uzyskania miękkości, doprawiamy do smaku.