Sposób przygotowania:
Zupa wielowarzywna z botwiną
Cebulę pokroić w kostkę, por oczyścić i drobno pokroić. W garnku rozgrzać smalec, zeszklić na nim cebulę i por. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę. Marchewki i seler obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kapustę poszatkować, brokuł podzielić na małe różyczki. Botwinę oczyścić, drobno posiekać. Cukinię pokroić razem ze skórką w ćwierć plasterki. Przygotowane warzywa dodać do cebuli z porem. Polać olejem. Smażyć razem ok. 5 minut, co chwilę mieszając. Do warzyw dodać mrożony groszek i trochę pieprzu,wymieszać. Wlać bulion, zagotować. Gotować do miękkości wszystkich warzyw. Zupę doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.