Sposób przygotowania:
Zupa wielowarzywna.
Do dużego garnka należy wlać 2 litry wody i dodać 2 kostki rosołowe drobiowe, następnie wrzucić 2 ziarnka ziela angielskiego, włożyć liść laurowy, dodać pół łyżeczki pieprzu mielonego prawdziwego. Następnie taki wywar należy zagotować. Brukselkę należy dokładnie umyć i odciąć korzonki. Ziemniaki należy obrać ze skórki, dokładnie umyć i pokroić w kostkę. Marchewkę należy obrać ze skórki, dokładnie umyć i pokroić w kostkę. Fasolkę szparagową należy dokładnie umyć, następnie odciąć końcówki z obu stron i przeciąć na pół. Wszystkie pokrojone warzywa należy wrzucić do gotującego się bulionu, gotować aż warzywa zmiękną. Pod koniec gotowania dodać pół łyżki soli oraz zupę zabielić śmietaną, następnie zdjąć z palnika kuchenki, ponieważ śmietany nie powinno się gotować.
Smacznego :)
Smacznego :)