Sposób przygotowania:
Zupa z brokułami i rzodkwią
Ziemniaki, seler, pietruszkę, ziemniaki, cukinię i rzodkiew umyć i obrać. Pokroić w kostkę. Ziemniaki, seler, pietruszkę i marchew, wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać ziele, liść i odrobinę soli i zagotować. Gotować 10 minut i wrzucić cukinię i rzodkiew. Groszek osączyć z zalewy, wrzucić do zupy pod koniec gotowania. Brokuł oczyścić i wrzucić do zupy 5 minut przed końcem gotowania zupy (ja użyłam brokułu ugotowanego wcześniej, w innym celu, który nie wypalił ;) i żeby się nie zmarnował, dodałam go do zupy pod koniec gotowania razem z groszkiem). Wlać śmietankę, doprawić do smaku i zagotować. Zupę rozlać na talerze, można posypać natką/koperkiem lub dodatkową porcją pieprzu