Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zupa jarzynowa z curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszna wielowarzywna zupa z dodatkiem serka topionego

Zupa jarzynowa z curry Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa jarzynowa z curry

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa z curry
Marchewkę, pietruszkę, selera i ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać wodą, lekko posolić i gotować. Z kalafiora oddzielić różyczki, umyć, dodać do zupy. Por oczyścić, drobno pokroić, wrzucić do zupy. Gotować do miękkości warzyw. Groszek z puszki osączyć, dodać pod koniec gotowania się zupy. Do wysokiego naczynia wlać mleko, wsypać przyprawę curry, dodać serek topiony, wlać do tego nabierkę wywaru z zupy i zmiksować blenderem. Przelać to do zupy, dodać suszonego koperku i pieprzu do smaku. Zagotować. Zupę rozlać na talerze, posypać kolorowym grubo mielonym pieprzem dla dekoracji.
Zupa jarzynowa z curry
Marchewkę pietruszkę selera i ziemniaki obrać umyć pokroić w kostkę Wrzucić do garnka zalać wodą lekko posolić i gotować
Zupa jarzynowa z curry
Z kalafiora oddzielić różyczki umyć dodać do zupy Por oczyścić drobno pokroić wrzucić do zupy Gotować do miękkości warzyw
Zupa jarzynowa z curry
Groszek z puszki osączyć dodać pod koniec gotowania się zupy
Zupa jarzynowa z curry
Do wysokiego naczynia wlać mleko wsypać przyprawę curry dodać serek topiony wlać do tego nabierkę wywaru z zupy i zmiksować blenderem Przelać to do zupy dodać suszonego koperku i pieprzu do smaku Zagotować