Zupa wiosenna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cebulę obrać, drobno pokroić i zeszklić na maśle. Kiełbaski pokroić w plasterki. Do jednego garnka wrzucić cebulę, kiełbaski i ca

Zupa wiosenna

Składniki:

Zupa wiosenna

 

  • 6 frankfurterek,
  • puszka zielonego groszku,
  • cebula,
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • łyżka masła,
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Zupa wiosenna
Cebulę obrać, drobno pokroić i zeszklić na maśle. Kiełbaski pokroić w plasterki. Do jednego garnka wrzucić cebulę, kiełbaski i całą zawartość puszki z zielonym groszkiem (razem z zalewą). Dusić około 10-15 minut. Pod koniec gotowania dodać koncentrat, przyprawy i dusić jeszcze około 5 min. Podawać z pieczywem.

Tagi:

przyprawy