Alis17

Alis17

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Zupa wiosenna

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wiosenna zupa idealna na ciepłe dni.

Zupa wiosenna

Składniki:

Zupa wiosenna

 

  • 1.5-2 l rosołu,
  • 4 marchewki,
  • pół główki młodej kapusty,
  • 7 średnich ziemniaków,
  • 3 pietruszki,
  • mały por,
  • 3-4 liście selera,
  • natka pietruszki,
  • 2 łyżki śmietany 18%,
  • 1 łyżka mąki,
  • 1/4 szklanki wody

Sposób przygotowania:

Zupa wiosenna
Wszystkie warzywa kroimy wedle uznania. Wrzucamy do rosołu, gotujemy do miękkości. Do zupy dodajemy 2 łyżki śmietany 18%, 1 łyżkę mąki oraz 1/4 szklanki wody uprzednio łącząc to w kubku. Zagęszczamy tym zupę. Zagotowujemy. Gotowe. Smacznego! :*