Sposób przygotowania:
Zupa wiśniowa
Wino wymieszać z miodem i mieszając, zagotować. Dodać wiśnie i gotować 5 minut.
Wiśnie zmiksować lub przetrzeć przez sito. Do zupy dodać sok cytrynowy i schłodzić.
2/3 śmietanki dodać z wiśniówką do schłodzonej zupy. Ewentualnie dodać miodu do smaku. Zupę przykryć i wstawić na 1 godzinę do lodówki.
Zimną zupę rozlać do talerzy i na środku zrobić z reszty śmietanki kleks. Posypać cynamonem.
Wiśnie zmiksować lub przetrzeć przez sito. Do zupy dodać sok cytrynowy i schłodzić.
2/3 śmietanki dodać z wiśniówką do schłodzonej zupy. Ewentualnie dodać miodu do smaku. Zupę przykryć i wstawić na 1 godzinę do lodówki.
Zimną zupę rozlać do talerzy i na środku zrobić z reszty śmietanki kleks. Posypać cynamonem.