katis

katis

Kucharz
[Przepisów: 13]

Zupa włoska z warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Cukinię i marchewkę myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę siekamy razem z marchewką i smażymy na połowie

Zupa włoska z warzyw

Składniki:

Zupa włoska z warzyw

 

  • 300g bobu
  • cebula
  • 4 marchewki
  • 1/2cukini
  • 1/2 główki sałaty lodowej
  • po1/2 pęczka natki i szczypiorku
  • kostka rosołu z drobiu
  • 4 łyżki oleju
  • 4 kromki bułki
  • rozmaryn
  • oregano
  • sól
  • pierz

 

Sposób przygotowania:

Zupa włoska z warzyw
Cukinię i marchewkę myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę siekamy razem z marchewką i smażymy na połowie oleju. Zalać wrzącą wodą i dodajemy kostkę rosołową. Całość gotujemy przez ok 10 minut. Następnie dodajemy cukinię. Bób gotujemy osobno i obieramy. Sałatę kroimy na małe kawałki. Natkę i szczypiorek drobno siekamy. Gdy warzywa z zupie będą miękkie dodajemy kawałki sałaty oraz bób. Przyprawiamy zupę do smaku solą i pieprzem. Dodajemy tez oregano i rozmaryn. Dekorujemy natką i szczypiorkiem. Do zupy nadają się smażone grzanki.

Tagi:

sałata