Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zupa z białą rzodkwią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Lekka i delikatna w smaku zupka

Zupa z białą rzodkwią Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa z białą rzodkwią

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z białą rzodkwią
Warzywa obrać, umyć. Marchewkę, ziemniaki pokroić w kostkę. Selera wrzucić w kawałku, por pokroić drobno w paseczki. Warzywa w garnku zalać wodą, lekko posolić i zagotować. W międzyczasie rzodkiew pokroić w kostkę. Gdy warzywa będą już prawie miękkie dodać pokrojoną rzodkiew. Gotować jeszcze 5 minut.Natkę opłukać, osuszyć i posiekać. Gorącą zupę rozlać do talerzy. Można wlać łyżeczkę śmietanki. Posypać natką i pieprzem białym.
Zupa z białą rzodkwią
Warzywa obrać umyć Marchewkę ziemniaki pokroić w kostkę Selera wrzucić w kawałku por pokroić drobno w paseczki Warzywa w garnku zalać wodą lekko posolić i zagotować
Zupa z białą rzodkwią
W międzyczasie rzodkiew pokroić w kostkę
Zupa z białą rzodkwią
Gdy warzywa będą już prawie miękkie dodać pokrojoną rzodkiew Gotować jeszcze 5 minut