Sposób przygotowania:
Zupa z brukwi na gęsinie
Zagotowujemy w niewielkim garnku wodę i wrzucamy do niej gęsinę. g\gotujemy mięso na wolnym ogniu i szumujemy. Brukiew obieramy i kroimy w dość dużą kostkę. Po ok. 60 minutach gotowania mięsa, dodajemy do niego brukiew, por, seler, pietruszkę, ziele angielskie, liść laurowy, sól i pieprz. Gotujemy ok. 20 minut. Po tym czasie wyjmujemy warzywa (poza brukwią), dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i gotujemy aż marchewka zmięknie. Pod koniec gotowania dodajemy majeranek i doprawiamy zupę pieprzem i solą. Tak przygotowaną zupę podajemy gorącą. SMACZNEGO!
zbysiowa
Nina W.
kasienka26
Kupiłam skrzydełka w sklepie mięsnym, nie ma problemu jeśli chodzi o dostępność. Można kupić też udka albo szyjki :)
kasienka26
Brukiew ma troszkę podobny smak do kalarepy. Jest bardzo smaczna :)
zbysiowa
Muszę spróbować :)