mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Zupa z bulionem rybnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa typu japońskiego z bulionem rybnym.

Zupa z bulionem rybnym

Składniki:

Zupa z bulionem rybnym

 

  • 5 dag bukiony rybnego w proszku
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 marchew
  • mały por
  • 1/2 czerwonej papryki
  • pieczone udko z kurczaka
  • opakowanie makaronu ryżowego
  • sos sojowy
  • 3 łyżeczki mieszanki przyprawowej do dań orientalnych
  • 1 łyżka oleju sezamowego

Sposób przygotowania:

Zupa z bulionem rybnym
Warzywa obieramy a następnie myjemy i kroimy w kawałki. Bulion rybny rozpuszczamy w 1 litrze wrzącej wody. Zalewamy warzywa i gotujemy do miękkości. Z mięsa usuwamy kości. Kroimy w kawałki i wraz z makaronem ryżowym wkładamy do zupy. Gotujemy około 3 minut. Dodajemy sos sojowy, olej sezamowy i przyprawę do dań orientalnych. Mieszamy. Podajemy od razu, gorącą.