Sposób przygotowania:
Zupa z buraczkami, pekinką i cieciorkąEtap 1
 
Buraczki ugotować w wodzie do miękkości, odcedzić, ostudzić, obrać i pokroić w dużą kostkę.
Etap 2
 
Marchewki, seler i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por oczyścić, drobno pokroić. Przygotowane warzywa podsmażyć w garnku na rozgrzanym oleju.
Etap 3
 
Do warzyw wlać bulion, zagotować.
Etap 4
 
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę. Kapustę poszatkować (użyłam zgrubiałej części).
Etap 5
 
Ziemniaki i kapustę dodać do wywaru. Gotować do miękkości wszystkich warzyw.
Etap 6
 
Do zupy dodać buraczki i odsączoną cieciorkę, ponownie doprowadzić zupę do wrzenia.
Etap 7
 
Zupę doprawić do smaku pieprzem i przyprawą uniwersalną.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
