Sposób przygotowania:
Zupa z buraczkami, pekinką i cieciorkąEtap 1

Buraczki ugotować w wodzie do miękkości, odcedzić, ostudzić, obrać i pokroić w dużą kostkę.
Etap 2

Marchewki, seler i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por oczyścić, drobno pokroić. Przygotowane warzywa podsmażyć w garnku na rozgrzanym oleju.
Etap 3

Do warzyw wlać bulion, zagotować.
Etap 4

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niezbyt dużą kostkę. Kapustę poszatkować (użyłam zgrubiałej części).
Etap 5

Ziemniaki i kapustę dodać do wywaru. Gotować do miękkości wszystkich warzyw.
Etap 6

Do zupy dodać buraczki i odsączoną cieciorkę, ponownie doprowadzić zupę do wrzenia.
Etap 7

Zupę doprawić do smaku pieprzem i przyprawą uniwersalną.