motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Zupa z cukinii z dodatkiem pieczarek i papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna zupa z cukinii z dodatkiem pieczarek i papryki. W sezonie letnim często gości na naszym stole.

Zupa z cukinii z dodatkiem pieczarek i papryki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z cukinii z dodatkiem pieczarek i papryki

 

Sposób przygotowania:

Zupa z cukinii z dodatkiem pieczarek i papryki
Mięso kroimy w kostkę. Orane pieczarki kroimy na mniejsze kawałki. Mięso smażymy na oleju. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową i gotujemy. Obrane pieczarki dodajemy do zupy. Cukinie obieramy i wykrawamy środek. Kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Dodajemy do zupy. Oczyszczone i pokrojone papryki smażymy i dodajemy do zupy. Gotujemy do miękkości i doprawiamy do smaku.
Zupa z cukini z dodatkiem pieczarek i papryki
Pokrojone mięso smażymy na oleju, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy
Zupa z cukini z dodatkiem pieczarek i papryki
Usmazone pieczarki dodajemy do gotującej się zupy
Zupa z cukini z dodatkiem pieczarek i papryki
Obraną i pokrojoną cukinię smażymy. Dodajemy do zupyz
Zupa z cukini z dodatkiem pieczarek i papryki
Usmażone papryki dodajemy do zupy i doprawiamy