kajol695

kajol695

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 54]

Zupa z czereśni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa o różowym kolorze z czereśni

Zupa z czereśni

Składniki:

Zupa z czereśni

 

Sposób przygotowania:

Zupa z czereśni
Czereśnie dokładnie umyj i usuń z nich pestki. Dodaj do nich 50 ml wody oraz cukier.Całość zagotuj.Gotuj aż czereśnie staną się miękkie.Następnie całość zmiksuj dokładnie na krem i dodaj do tego jogurt naturalny.Przypraw do smaku odrobiną imbiru.
Zupę można podawać na dwa sposoby:
-jako zupa z odrobina ryżu
-jako sos (ugotowany ryż układamy na półmisku, i polewamy go zimnym lub letnim czereśniowym sosem)

Tagi:

ryż beza bezy