motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Zupa z czerwonymi burakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowana zupka jest smacznym daniem obiadowym. Na konie gotowania zabielam ją śmietanką, aby smak był niepowtarzalny.

Zupa z czerwonymi burakami

Składniki:

Zupa z czerwonymi burakami

 

Sposób przygotowania:

Zupa z czerwonymi burakami
Opukany groch zalewamy wodą i zostawiamy na noc. Buraczki obieramy i kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy kostkę rosołową i gotujemy.

Dodajemy fasolkę i gotujemy na wolnym ogniu, aby fasolka była lekko twardawa. Po tym czasie dodajemy przygotowane buraczki.

Pod koniec gotowania dokładamy obrane i pokrojone ziemniaki. Jak wszystko będzie miękkie ściągamy z ognia i dodajemy śmietanę.

Mieszamy i doprawiamy do smaku.