Sposób przygotowania:
* Barszcz z botwiną *
Gotuję wędzonkę około 30 minut z liściem laurowym, zielem angielskim, posiekanym rozmarynem i pieprzem czerwonym. Po tym czasie obieram mięso i wrzucam do garnka. Pietruszkę, seler i jedną marchewkę ścieram na tarce. Drugą marchew, kalarepę, ziemniaki kroję w kostkę i gotuję do miękkości około 15 minut. Po tym czasie kroję liście botwinki i dodaję do zupy razem z burakami z jednego pęczka. Przyprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Gotuję około 10 minut i zabielam śmietaną rozmieszaną w chochelce zupy. Zdjemuję z palnika i dodaję buraki z drugiego pęczka aby kolor był intensywniejszy. Dodaję ocet dla utrwalenia koloru i można dodać szczyptę cukru dla złamania smaku. Smacznego.
2milutka
ami91
Prosze bardzo:) Częstuj się :)
Netka
ami91
Ale z pewnością była równie pyszna! :)
Netka
O tak, pyszna była, nawet bardzo :)
mysza75
ami91
Bardzo smaczna i moim zdaniem idealnie pasuje :)