Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Zupa z dyni i pomarańczy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Tradycyjna zupa dyniowa z sokiem pomarańczowym, który nadaje jej wyraźny, kwaskowaty smak.

Zupa z dyni i pomarańczy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa z dyni i pomarańczy

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z dyni i pomarańczy
Cebulę pokroić w kostkę i poddusić na patelni. Dynię obrać i oczyścić. Pokrojoną w kostkę dodać do zeszklonej cebuli. Wszystko usmażyć. Przełożyć warzywa do garnka. Wlać bulion i gotować, aż wszystko będzie miękkie. Wlać sok z pomarańczy. Najlepiej żeby pomarańcza była słodka. Zagotować i przyprawić. Zmiksować blenderem na krem. Słonecznik uprażyć na suchej patelni i posypać zupę. Podawać ze śmietaną bądź jogurtem. Smacznego!
Zupa z dyni i pomarańczy
Dynię pokroić w kostkę i usmażyć razem z cebulą.
Zupa z dyni i pomarańczy
Do warzyw wlać bulion i gotować do miękkości.

Tagi:

dynia